SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Kalendarium 2019

Littfest 14-16 mars 

Översättarcentrum kommer att arrangera två seminarier om översättning på Littfest i Umeå. Det kommer även finnas möjlighet att träffa representanter för ÖC och köpa vår tidskrift Med andra ord. Nedan finner du information om våra två seminarier.

 

Fantasy i nya tolk(ie)ningar
 
Fantasy är en litterär genre som nästan alla har en åsikt om, inte minst Tolkiens kända böcker. Hur tänkte översättaren Erik Andersson när han gav dem en ny språkdräkt? Och hur arbetar en översättare för att bevara den inre logiken i Ursula K. Le Guins världar? Medverkande: Erik Andersson, författare och översättare av J. R. R. Tolkien, Lena Jonsson, översättare av Ursula K. Le Guin. Samtalsledare: John Swedenmark, kritiker och översättare.

Plats: Äpplet, Littfest, Umeå.
Tid: Lördagen 16 mars kl 11-11.45.Syriska erfarenheter på svenska
 
Hur gör man litteratur av flykten till Sverige från det krigsdrabbade Syrien? Och hur är det att översätta erfarenheter från Damaskus hamam, stadens osynliga fristäder för bögar? Översättarcentrum bjuder in till ett samtal kring att överföra arabisk litteratur till svenska, med utgångspunkt i romanen ”Selamlik” (Leopard förlag, 2018). Medverkande: Khaled Alesmael, journalist och författare, och Anna Jansson, litterär översättare. Samtalsledare: Olav Fumarola Unsgaard, programansvarig Göteborgs litteraturhus.

Plats: Tonsalen, Littfest, Umeå.
Tid: Lördagen 16 mars kl 14-14.45.

ÖC på besök

Översättarcentrum besöker kontinuerligt landets översättarutbildningar och förlag för att informera om vår verksamhet. Hör gärna av dig till oss om du vill att vi ska komma på besök.