SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Kalendarium 2019


Välkommen till Rum för översättning!


Översättarcentrum är en av arrangörerna av Rum för översättning på Bokmässan i Göteborg. Hela programmet kommer att publiceras i augusti 2019. Klicka på denna länk för att läsa mer om Rum för översättning.

 

Översättarcentrum firar jubileum under 2019, vilket uppmärksammas genom ett samtal kring det hundrade numret av vår tidskrift Med andra ord i Rum för översättning. Samtalet hålls preliminärt fredagen den 27 september klockan 10.45-11.30. Se beskrivning av samtalet nedan.

 

Från ÖC-nytt till Med andra ord
 
I samband med Bokmässan publiceras det hundrade numret av Med andra ord – Sveriges enda tidskrift om litterär översättning. Temat för jubileumsnumret är förvandlingar. Här möts MAO:s första redaktör Thomas Grundberg och den nuvarande redaktören Viktoria Jäderling i ett samtal om tidskriftens (och översättaryrkets) förvandlingar. Johan Nilsson, översättare och författare, leder oss genom historieskrivningen.
 
Fotoutställning med litterära översättare
 
I årets Rum för översättning kommer ÖC:s kommunikatör Anna Lindberg att ställa ut sina fotografier av litterära översättare. Utställningen öppnas med en kombinerad medlemsfrukost/vernissage på torsdagsmorgonen. Mer information kommer!

 ÖC på besök

Översättarcentrum besöker kontinuerligt landets översättarutbildningar och förlag för att informera om vår verksamhet. Hör gärna av dig till oss om du vill att vi ska komma på besök.