SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Intressemedlemskap
Du som studerar vid översättarutbildning på högskolenivå, har en examen från en översättarutbildning, eller som på annat sätt är aktiv för att fullfölja ett yrke inom översättning kan beviljas intressemedlemskap i Översättarcentrum. Fristadsförfattare i Sverige med översättarkompetens kan också ansöka om intressemedlemskap.

 

Intressemedlemskap ger dock inte medlemmen tillgång till ÖC:s uppdragsförmedling eller en egen hemsida i ÖC:s portal. För detta krävs att medlemskapet uppgraderats i enlighet med ordinarie invalskriterier.

 

En intressemedlem betalar 150 kronor per år i medlemsavgift. Inträdesavgiften, som alla ordinarie medlemmar betalar, skjuts upp till den dag intressemedlemmen ansöker om ordinarie medlemskap.

 

I intressemedlemskapet ingår en prenumeration på vår tidskrift Med andra ord, inbjudningar till våra seminarier och kurser samt möjlighet att ringa kansliet för att få svar på frågor kring översättning, arbetsmetoder och branschen generellt.

 

För frågor gällande översättningsavtal hänvisar vi till Författarförbundets fackliga informatör, som man kan vända sig till utan att vara medlem i Författarförbundet.

Följ oss på Facebook!

Du vet väl att Översättarcentrum också har en sida på Facebook där vi kommunicerar med omvärlden och lägger ut information för alla som är intresserade av litterär översättning. Klicka på länken nedan för att komma till sidan.