SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Sandra Medin

Jag har arbetat som översättare sedan 2001 och har gedigen universitetsutbildning i engelska, spanska och svenska, bland annat Konferenstolkutbildning med inriktning på EU från TÖI.      

 

Jag översätter fack- och skönlitteratur från engelska och spanska till svenska. Jag är specialiserad på kokböcker och har bland annat översatt "Noma - tid och plats i det nordiska köket" av René Redzepi (Tukan förlag). Jag översätter även skönlitteratur och är intresserad av att översätta fler romaner, gärna deckare eller skräckromantik.                

 

Språk och mat är mina passioner, så det är alltid lika roligt att få möjligheten att översätta en kokbok. Jag har stor praktisk erfarenhet av matlagning, vilket brukar komma väl till pass i översättningsarbetet.  

 

Anlita mig om du behöver en noggrann, kunnig och kompetent översättare som alltid håller deadline.                 




Urval av översatta boktitlar
Örteer som renar, ger energi, lugnar och läker - Paula Grainger och Karen Sullivan
Tukan, 2017

Allt om att röka kött - Will Fleischman
Tukan, 2017

Cocktails - från populära klassiker till nya innovativa drinkar -
Tukan, 2017

Blodsockerkoll på 8 veckor : kokboken - 175 recept för snabba resultat på diabetes och övervikt - Claire Bailey och Michael Mosley
Bonnier Fakta, 2017

Bästa barnmaten : 200 snabba, enkla och nyttiga recept - Annabel Karmel
Tukan, 2017

FODMAP-kokboken : 125 recept som får din mage i balans - Lucy Whigham
Tukan, 2017

Ät naturligt - Tess Ward
Norstedts, 2016

Det sockerfria köket - Pene Parker och Becca Spry
Tukan, 2016

Det glutenfria köket -
Tukan, 2016

Supermatsköket -
Tukan, 2016

Sirtmat - ät bättre och lev längre - Aidan Goggins och Glen Matten
Norstedts, 2016

Grönt & skönt -
Tukan, 2015

Tai chi - Mark Green
Tukan, 2015

Makeup på 10 minuter - Boris Entrup
Tukan, 2015

Herr Wilkinsons perfekta sallader - Matt Wilkinson
Norstedts, 2015

BBQ - Ben O'Donoghue
Norstedts, 2015

Molekylär matlagning i ditt eget kök - Josef Youssef
Tukan, 2014

Green Kitchen Travels - David Frenkiel, Luise Vindahl
Norstedts, 2014

Mug Cakes - Joanna Farrow
Tukan, 2014

POPCORN! - Carol Beckerman
Tukan, 2013

Green Kitchen Stories - David Frenkiel, Luise Vindahl
Norstedts, 2013

Familjemiddagen - Ferran Adrià
Tukan, 2012

Glass & milkshake -
Tukan, 2012

Noma - tid och plats i det nordiska köket - René Redzepi
Tukan, 2011

Yoga - Christina Brown
Tukan, 2011

Pilates - Walter McKone
Tukan, 2011

Upptäck vinprovning - Jancis Robinson
Tukan förlag, 2011

500 pajer - Rebecca Baugniet
Tukan, 2010

Stora boken om pasta - Marks & Spencer
Tukan, 2010

Luder - Helen Walsh
Normal förlag, 2007

Vildmarksmat - en handbok för hungriga vandrare - Don och Pam Philpott
B. Wahlströms förlag, 2006

Massage med aromaterapi - Jennie Harding
B. Wahlströms förlag, 2006

Smart sagt - vi(t)sdomsord på vägen - www.youaretheauthor.com
B. Wahlströms förlag, 2006

Från grillen -
B. Wahlströms förlag, 2005

Så löser du sudoku - Robin Wilson
B. Wahlströms förlag, 2005

Medelhavsköket - Anne White
B. Wahlströms förlag, 2003

CAF-modellen - Statens kvalitets- och kompetensråd
Statens kvalitets- och kompetensråd, 2003

Kontaktuppgifter

Sven Beckmans väg 58
19634 Kungsängen
Sverige
sandmed[a]hotmail.com sandmed@hotmail.com

0708-85 38 02
www.sandramedin.se
Språkkombinationer:
Engelska till Svenska
Har erfarenhet av:
Romaner
Management
EU-frågor
Hälso- & friskvård
Botanik
Maskiner & mekanik
Matlagning
Vin, öl & sprit
Spel
Friluftsliv
Alternativmedicin
Meditation
Kurslitteratur
Instruktionsböcker
Aforismer & citat
Film & TV-textning
Korrekturläsning
Intresserad av:
Deckare
Lyrik
Dramatik
SF & Fantasy
Memoarer & biografier
Underhållningsromaner
Reseböcker
Trädgård
Konst
Musik