SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Daniel Gustafsson blir ny verksamhetsledare för ÖC

 

"Jag ser fram emot att ta över som verksamhetsledare för en organisation som är så grundligt medlemsorienterad - från uppdragsförmedling och kompetensutveckling till att sprida kännedom om översättaryrket. Medlemstidskriften Med andra ord är sedan länge en av Sveriges bästa kulturtidskrifter och visar hur passionerat ÖC tar sig an sitt uppdrag. Det här är ett stort förtroende som jag vill förvalta med den nyfikenhet och glöd som genomsyrar verksamheten", säger han.

Daniel Gustafsson har under de senaste tio åren arbetat som litterär översättare från ungerska och engelska, med titlar av bland andra László Krasznahorkai och Garth Greenwell i bagaget. Han har även en bakgrund som projektledare för Rum för översättning på Bokmässan samt arrangör av Stockholms Litteraturmässa.

Innan han började frilansa 2015 var Gustafsson anställd i över ett decennium som handläggare och projektledare på Svenska institutet. Han är en mångsysslare inom litteratur som för bara några veckor sedan även gjorde romandebut med Odenplan (Nirstedts/litteratur 2019).
 

Översättarcentrum är mycket glada för denna rekrytering till kansliet. Vi ser fram emot att fortsätta vårt viktiga arbete med att förmedla kontakter mellan översättare och förlag samt att främja diskussionen om översättningens roll i samhället.
 
Daniel Gustafsson tillträder sin nya befattning den 7 oktober 2019.
Följ oss på Facebook!

Vill du veta mer om vad som händer på ÖC och i översättarbranschen. Besök vår sida på Facebook genom att klicka på länken nedan.