Sök översättare

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vår verksamhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att uppge din mejladress nedan.

Skickar...

Tack!

Godkänn våra villkor

Jan Kärrö ny verksamhetsledare för ÖC

Den 1 september tillträder Jan Kärrö som Översättarcentrums verksamhetsledare. Tidigare har han arbetat som litteraturhandläggare på Kulturrådet.

– Jag ser fram emot att få arbeta med den översatta litteraturens villkor på en snabbt föränderlig bokmarknad och med den kulturpolitiskt högaktuella frågan om villkoren och möjligheterna att vara professionell kulturarbetare idag.

Jan Kärrö har under lång tid arbetat på Kulturrådet med bland annat litteraturstöd och kulturtidskriftsstöd. Han har också arbetat med att sprida svensk litteratur i utlandet och med den översatta litteraturen. Dessutom har han en bakgrund som grafisk formgivare, kreativ producent och projektledare. 

 Jag tar med mig mina erfarenheter av att arbeta med kulturpolitik, konstnärspolitik och litteratur från ett myndighetsperspektiv till ÖC, fortsätter han. Nu ser jag fram emot att få arbeta med alla dessa frågor från ett helt annat håll. 

På sin halvtid utanför ÖC kommer Jan att arbeta som inredningskonsult på den egna byrån Marginal.

Översättarcentrum är mycket glada för denna rekrytering till kansliet. Vi ser fram emot att fortsätta vårt viktiga arbete med att förmedla kontakter mellan översättare och förlag samt att främja diskussionen om översättningens roll i samhället.