Sök översättare

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vår verksamhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att uppge din mejladress nedan.

Skickar...

Tack!

Godkänn våra villkor

Vanliga frågor

Är era tjänster kostnadsfria?

Ja, vår uppdragsförmedling är helt kostnadsfri.

Vad har era medlemmar för kvalifikationer?

Alla Översättarcentrums medlemmar har översatt minst en bok utgiven på etablerat förlag för varje angiven språkkombination.

Vad kostar det att anlita en översättare?

Översättarcentrum ger inga arvodesrekommendationer utan rekommenderar uppdragsgivare att begära in offerter från flera översättare för att kunna göra en jämförelse. För förslag på avtal och arvoden klicka här.

Ska jag själv kontakta översättaren eller gör ni det?

Vi ger dig gärna förslag på översättare som passar din bok/text, som du sedan själv kontaktar. Ett annat alternativ är vår nya tjänst Snabba uppdrag, som du kan läsa mer om genom att klicka här.

Översätter era medlemmar enbart skönlitteratur?

Nej, men alla har översatt minst ett skön- eller facklitterärt verk. Många har dock fler strängar på sin lyra, som till exempel journalistiska eller akademiska texter, lektörsläsning och språkgranskning.

Översätter era medlemmar både från och till svenska?

Ja, vi har översättare i båda riktningarna. Det vanligaste är dock att man enbart översätter till sitt modersmål, medan många översättare har flera källspråk.

Kan jag även hitta korrekturläsare/redigerare/undertextare via er?

Ja, under rubriken Övriga tjänster i vår avancerade sökfunktion (som du hittar genom att klicka på ”Avancerad sökning” på förstasidan) kan du hitta litterära översättare som jobbar med bland annat tolkning, undertextning, lektörsuppdrag och korrekturläsning.

Kan jag vara anonym om jag använder tjänsten Snabba uppdrag?

Ja, absolut. Som förlag (eller privatperson) vill man inte alltid gå ut brett med en framtida utgivning, vilket vi har full förståelse för. Vid behov kan vi ordna så att intresserade översättare slussas via oss, vilket gör att du kan förbli anonym.