Sök översättare

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vår verksamhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att uppge din mejladress nedan.

Skickar...

Tack!

Godkänn våra villkor

Vanliga frågor

Hur blir jag medlem?

Läs mer om medlemskap genom att klicka här.

Hur blir jag intressemedlem?

Läs mer om intressemedlemskap genom att klicka här.

Jag har förlorat mitt användarnamn eller lösenord – hur gör jag?

Skicka ett mejl till info@oversattarcentrum.se

Hur blir jag översättare?

Ett sätt att bli översättare är att gå någon av de översättarutbildningar som finns i Sverige. Läs mer genom att klicka här.

Kan jag jobba eller göra praktik hos er?

Nej, Översättarcentrum tar inte emot praktikanter, men du kan bli medlem eller intressemedlem. När en tjänst blir ledig på vårt kansli utlyser vi den i Platsbanken och Svensk Bokhandel.

Vill ni ge ut en bok som jag har översatt?

Nej, Översättarcentrum ger inte ut böcker. Vi är en medlemsorganisation för litterära översättare, vilket bland annat innebär att vi förmedlar översättningsuppdrag till våra medlemmar. Om du vill ge ut en översättning behöver du hitta ett förlag som vill ge ut den (se nedan).

Hur får jag mitt första översättningsuppdrag?

Ett sätt kan vara att föreslå en bok som du vill översätta för ett mindre förlag. De större förlagen tar i allmänhet inte in förslag från översättare utan använder sig av litterära agenter. Det är viktigt att hitta ett förlag med en utgivningsprofil som passar den bok du föreslår. Hos NOFF och Svenska Förläggareföreningen hittar du listor över respektive organisations medlemsförlag.

Tänk på att presentera ditt förslag koncist och lyfta fram varför boken passar just detta förlags utgivning. Du kan även bifoga en provöversättning på cirka 25 sidor.

När du har översatt minst en skön- eller facklitterär bok som givits ut på etablerat förlag kan du som är medlem även få uppdrag via vår uppdragsförmedling.