Sök översättare

Vanliga frågor

Hur blir jag medlem?

Läs mer om medlemskap genom att klicka här.

Hur blir jag översättare?

Ett sätt att bli översättare är att gå någon av de översättarutbildningar som finns i Sverige. Läs mer genom att klicka här.

Kan jag jobba eller göra praktik hos er?

Nej, Översättarcentrum tar inte emot praktikanter, men du kan bli medlem eller intressemedlem. När en tjänst blir ledig på vårt kansli utlyser vi den i Platsbanken och Svensk Bokhandel.

Jag har förlorat mitt användarnamn eller lösenord – hur gör jag?

Skicka ett mejl till info@oversattarcentrum.se

Hur får jag mitt första översättningsuppdrag?

Ett sätt kan vara att föreslå en bok som du vill översätta för ett mindre förlag. De större förlagen tar i allmänhet inte in förslag från översättare utan använder sig av litterära agenter. Det är viktigt att hitta ett förlag med en utgivningsprofil som passar den bok du föreslår. Hos NOFF och Svenska Förläggareföreningen hittar du listor över respektive organisations medlemsförlag.

Tänk på att presentera ditt förslag koncist och lyfta fram varför boken passar just detta förlags utgivning. Du kan även bifoga en provöversättning på cirka 25 sidor.

När du har översatt minst en skön- eller facklitterär bok som givits ut på etablerat förlag kan du som är medlem även få uppdrag via vår uppdragsförmedling.