Sök översättare

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vår verksamhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att uppge din mejladress nedan.

Skickar...

Tack!

Godkänn våra villkor

Datum

16 nov 2023

Tid

18:00 - 20:00

Plats

Översättarcentrum + Zoom

Stockholm

Konsten att hitta rätt översättare och skriva avtal

Johanna Svartström, Författarförbundets fackliga informatör i översättarfrågor. Foto: Åsa Nordlinder.

Hur hittar man rätt översättare? Vad är viktigt att tänka på när man skriver översättningsavtal, ur såväl översättarens som förläggarens perspektiv? Och vilka utmaningar kan uppstå under översättningsprocessen?

Johanna Svartström, Författarförbundets fackliga informatör i översättarfrågor, och Anna Lindberg, uppdragsförmedlare och kommunikatör på Översättarcentrum, kommer att informera om ÖC:s uppdragsförmedling respektive Författarförbundets riktlinjer och avtal för översättningar.

Både Johanna och Anna är litterära översättare, och de kommer att berätta mer om översättningsprocessen och hur kontakten med förlag och översättare brukar se ut. Samtalet är ett samarrangemang mellan Nordiska oberoende förlags förening (NOFF) och Översättarcentrum. Det kommer att följas av en frågestund och möjlighet för de båda föreningarnas medlemmar att stifta bekantskap med varandra.

Evenemanget är öppet för ÖC-medlemmar, NOFF-medlemmar samt övriga intresserade förlagsarbetare.

ÖC bjuder på ost och vin. Ingen föranmälan krävs.

Samtalet kommer även att streamas på Zoom, men då finns ingen möjlighet att ställa frågor eller delta i minglet. Zoomlänk kommer att skickas ut via respektive förenings nyhetsbrev i god tid före evenemanget.

Varmt välkomna!