Sök översättare

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vår verksamhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att uppge din mejladress nedan.

Skickar...

Tack!

Godkänn våra villkor

Datum

07 apr 2024

Tid

10:00 - 17:00

Plats

Sveriges Författarförbund

Drottninggatan 88B, Stockholm

Workshop i poesiöversättning

Poeten och översättaren Marie Silkeberg. Foto: Tom Langdon.

Vad skiljer översättning av poesi från annan översättning? Hur återger man poetens röst och vilka utmaningar ställs översättaren inför? Genom föreläsningar och konkreta övningar får du möjlighet att fördjupa dig i den poetiska översättarpraktiken och utforska olika vägar genom texten. Det finns även möjlighet till respons på egna översättningsprojekt.

Workshopen hålls av poeten Marie Silkeberg som har översatt diktsamlingar av såväl Inger Christensen som Patti Smith och Claudia Rankine.

Källspråk: norska, danska, engelska, tyska. Målspråk: svenska. För gemensamma övningar är källspråket engelska.

Anmälan senast 15 mars. Ange vilket/vilka språk du arbetar med och om du har ett specifikt översättningsprojekt (inget krav). Beroende på källspråk ges respons på egna projekt av antingen Marie Silkeberg eller Anna Lindberg, litterär översättare och kommunikatör på Översättarcentrum.

Lunch och eftermiddagsfika ingår i workshopen. Skicka din anmälan till info@oversattarcentrum.se och meddela om du har några allergier eller särskilda kostvanor.

Workshopen är öppen för Översättarcentrums medlemmar och intressemedlemmar. För den som inte bor i Stockholm finns möjlighet till reseersättning upp till 500 kr.

Kostnad: 500 kr (studerande 250 kr)